‘Ik heb het mezelf in het zesde middelbaar verdomd moeilijk gemaakt’

Geplaatst op

Jels Devlaminck (19) is een bezige bij. Hij zit niet graag stil en is een heel excentriek persoon. Niet alleen is het een jongen die boordevol humor zit, er schuilt ook een serieus kantje in hem. De rest laten we hem zelf vertellen aan de  hand van de vragen van Proust.

 1. Wat is uw passie?

Ik heb verschillend passies, maar als ik er een moet uitkiezen dan is dat de KSA. Daar heb ik mijn beste vrienden leren kennen. Ik heb er het grootste deel van mijn jeugd gespendeerd. Nu ben ik zelf leider. Telkens als ik mijn uniform draag, voel ik mij trots dat ik deel van deze groep mag uitmaken. Kinderen entertainen is een passie van mij geworden. Vroeger vond ik het fantastisch om elke week naar de KSA-werking te gaan en nu mag ik die zelf in elkaar steken. Ik krijg daar ook ongelooflijk veel van terug. De kinderen zijn steeds tevreden en de vriendschap die je er opbouwt is onbeschrijfelijk.

 1. Is het leven voor u een cadeau?

(onmiddellijk) Ja! Ik amuseer me te pletter op deze aardbol. Ik probeer steeds het amusante en positieve te zien in mijn leven. Ik sta elke morgen graag op zolang het niet te vroeg is en ik geniet van de kleine dingen in het leven. Zoals lekker eten of iemand die me oprecht een goede dag toewenst.

 1. Welke kleine alledaagse gebeurtenis kan u blij maken?

Als het mooi weer is ben ik onmiddellijk een stuk gelukkiger, maar wat ik het meest waardeer is wanneer de mensen rondom mij vriendelijk en oprecht zijn. Zoals een complimentje op z’n tijd. Dat maakt of kraakt mijn dag.

 1. Hoe definieert u liefde?

(twijfelt) De relatie tussen twee personen die het echt met elkaar kunnen vinden en elkaar nodig hebben. Dat hoeft niet per se mijn partner te zijn, gewoon een persoon waarmee ik het kan vinden. Liefde is een warm gevoel dat ik krijg bij de personen die ik graag heb. Ik zie zoveel mensen ongelooflijk graag en het gevoel dat die mensen mij allemaal ook graag zien is zalig. Dat is ook liefde: jezelf op je gemak voelen bij anderen

 1. Waar hebt u spijt van?

Ik heb spijt dat ik vroeger nooit ben begonnen met wielrennen. Ik wilde dat vroeger heel graag doen, maar ik mocht niet van mijn ouders. Mijn moeder wou niet elke zondagochtend met mijn wielen rond de kerktoren lopen en staan wachten tot ik de finish over zou komen. Een beetje volhouding in die droom was toen niet slecht geweest. Waar ik ook echt spijt van heb is dat ik in het middelbaar niet goed genoeg mijn best heb gedaan. Ik stelde steeds taken uit en begon veel te laat met leren voor mijn toetsen. Ik ben er in één keer door geraakt maar ik heb het mezelf verdomd moeilijk gemaakt.

 1. Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?

Vorig jaar vertrok mijn moeder voor drie maanden naar Zambia. Ze liep daar stage als vroedvrouw. Ze liet mij en mijn vader alleen achter. Toen ik na afscheid het gemis in mijn vader zijn ogen zag, kreeg ik het zelf ook zeer lastig. Dat waren drie zware maanden voor ons gezin. Een moeder in huis hebben is zo veel aangenamer.

 1. Hebt u ooit een religieuze ervaring gehad?

Ik kom niet vaak in aanraking met religie maar een paar jaar geleden ben ik wel naar Lourdes geweest. Ik vond het indrukwekkend hoe dat er daar allemaal uitzag. Ongelooflijk mooi gebouw en dan toch die natuur er rond. Magnifiek.

Jels Devlaminck is:

·        19 jaar

·        Wonende in Kuurne

·        Leider bij KSA Leiezonen

·        Student Sportjournalistiek (Howest)

8. Wat vindt u erotisch?

Fluisteren vind ik zeer sexy. De warmte van een lichaam vind ik heel erotisch. Het moment wanneer je elkaar huid op huid kan voelen. Dat is een magisch moment. Als laatste ook geschoren benen, dat zachte vel vind ik zeer aantrekkelijk. Ik vind het mooi hoe een vrouw er moeite in steekt voor mannen om die benen glad te maken alsook voor zichzelf.

 1. Bent u een goede vriend?

Ik denk van wel. Alleszins, dat probeer ik toch te zijn. Wanneer er vrienden met persoonlijke problemen zitten probeer ik steeds naar hen te luisteren. Ik probeer mijn vrienden hun enthousiasme over iets niet af te kraken. Dat heb ik zelf al vaak genoeg meegemaakt.  Wanneer ik uitgelaten ben over iets waar ik zeer gepassioneerd over ben en mijn vrienden nemen dat niet serieus, dan is dat een immense moodkiller. Ik probeer dus steeds geestdriftig te zijn tegen anderen. Zo laat ik hen voelen dat ze geapprecieerd worden.

 1. Waarover bent u de laatste tijd anders gaan nadenken?

De dood. Mijn nonkel is vorige week overleden aan een plotse hartstilstand. Hij was nog maar 50 jaar en dat deed me inzien dat het van het een op het ander moment gedaan kan zijn. Ik moet van elk moment genieten. Mijn vader is 45 jaar oud, het kan ook elk moment gedaan zijn. Met mij ook. Met iedereen. Mensen vallen te veel over kleine frustraties terwijl ze gelukkig mogen zijn dat ze nog leven. Wanneer er iets tegensteekt op het werk of school, probeer dat van je af te zetten. Het is de tijd hier op aarde niet waard.

 1. U belandt in de gevangenis, wat zou de reden kunnen zijn?

(denkt lang na) Wow, hier moet ik heel goed over nadenken. Dat zou zijn voor financiële fraude. Ik ben veel bezig met het beheren van mijn geld. Ik houd bijvoorbeeld bij wie mij nog hoeveel geld moet. Ik ben totaal geen agressief type dus het zou niets met geweld te maken hebben.

‘Mensen vallen te veel over kleine frustraties terwijl ze gelukkig mogen zijn dat ze nog leven.’

 1. Wat zou u willen doen voor het te laat is?

Een film maken, een echte actiefilm  . Dat is iets wat ik van kleins af aan al wil doen. Vroeger maakte ik al kleine video’s. Ik was een Youtuber met iets meer dan duizend abonnees genaamd TheSuperNerd. Die tijd ligt achter mij, maar nu zou ik eens een bioscoopfilm willen maken. Ik zou natuurlijk ook uitgebreid afscheid nemen van mijn familie.

 1. Welke episode uit uw leven zou een goed filmscenario opleveren?

Mijn laatste jaar in het middelbaar, ik werd leider in de KSA voor het eerste jaar, daar ging heel veel tijd naartoe. Ondertussen had ik het zeer lastig met school en kwamen er zware examens op me af. Dat was ook de periode dat mijn moeder drie maanden in Afrika vertoefde. Het drukste jaar in mijn leven tot nu toe. Een echte rollercoaster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *