Mosselen om Half Twee: The Corona Tapes – Broodnodige, gezellige smalltalk

Geplaatst op

De podcast ‘Mosselen om Half Twee’ werd vroeger opgenomen in Studio Mussel, een knipoog naar radiozender Studio Brussel.

Ken je dat gevoel wanneer je met je vrienden op café zit en voor de duizendste maal op het tafelblad slaat en tegen elkaar schatert: “Ze zouden ons toch eens moeten filmen. Wij zouden grappige tv zijn”. Rijzende comedian Xander De Rycke herlanceert zijn podcast genaamd ‘Mosselen om Half Twee’. Samen met Gilles Van Schuylenbergh en Dimitri De Brucker loodst hij de verveelde Vlaming door de lockdownperiode met zijn nieuwe serie ‘The Corona Tapes’.

Tv werd het niet voor Xander De Rycke, maar hij vond dat de gesprekken met zijn vrienden niet ongehoord konden blijven. Zo begon podcast ‘Mosselen om Half Twee’ als iets waar De Rycke samen met vrienden en collega’s zoals William Boeva en Alex Agnew hun verhalen deelden. De makers hielden het jaren vol, speelden zelfs op Studio Brussel en doofden daarna stilletjes uit.

Met corona in ons land en de verveling die zijn intrek vindt in de Vlaamse huizen is ‘Mosselen om Half Twee’ terug. Trotse Aalsterse kunstenaar Gilles Van Schuylenbergh en cinematicket-knippende podcaster Dimitri De Brucker voegen zich bij De Rycke in de nieuwe serie ‘The Corona Tapes’. Hierin praten de vrienden over hun ervaringen tijdens de lockdownperiode.

“Nog gezaag over dat virus”, zegt menig Belg die het beu is om altijd hetzelfde te horen. Ja en nee, De Rycke en vrienden spreken de clichés van de lockdownperiode wel uit, maar daarnaast lachen we mee met de meest banale verzinsels van het olijke trio. Zo maakt Gilles er een sport van om bij elke uitzending een eigen kunstwerk als achtergrond te maken en altijd een nieuw lied te componeren. Daar is ook tijd voor in deze periode.  Zo heeft elk van de drie zijn eigen invulling van de nogal lege dagen. Xander zit midden in een verhuizing en is dus volop aan het schilderen in zijn appartement in Gent, Gilles houdt de kinderen bezig, maakt leuke tunes en Dimitri slaapt.

Opvallend aan deze podcast, is dat De Rycke zich meestal heel afzijdig houdt en er niet echt een moderator is. Al neemt het enthousiasme van Gilles Van Schuylenbergh toch vaak de overhand. Dit zijn gewoon drie vrienden die elkaar missen en hun grappige zelf zijn.

Interactie met het publiek is ook belangrijk en hoewel de drie vrienden gewoon aan de praat zijn, vergeten ze de luisteraars niet. Zo roepen ze vaak op tot Twitteracties en recenseerden ze al een snoeppakket opgestuurd door een trouwe luisteraar. Gilles maakt voor elke aflevering een schilderwerk om als achtergrond te gebruiken in de video en verkocht een van die werken zelfs al aan een luisteraars.

Om de twee dagen brengen ze een nieuwe aflevering van om en bij de 50 minuten uit. ‘The Corona Tapes’ zijn grappige, gezellige gesprekken tussen vrienden die menig verveelde Vlaming nodig heeft om nog eens te lachen en de stress te vergeten. Een aanrader!

De afleveringen zijn te bekijken op het Youtube kanaal van Xander De Rycke. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *