Nieuwe single Machine Gun Kelly – “Bloody Valentine”

Geplaatst op

Machine Gun Kelly, de rapper die stiekem meer van rock houdt, brengt zijn nieuwe single “Bloody Valentine” uit. Vorige zomer kwam hij met zijn album Hotel Diablo, waar hij met “I think I’m OKAY” al liet zien dat rock in zijn bloed zit. MGK liet al vaker weten dat hij heel graag eens een rockalbum zou willen maken. Met Tickets To My Downfall komt dat album deze zomer uit en “Bloody Valentine” is de eerste single die we daarvan te horen krijgen.

Machine Gun Kelly heeft zich al goed kunnen bezighouden in quarantaine. Hij doodt de tijd met het maken van covers van bekende nummers zoals “Misery Business” van Paramore en “Champagne Supernova” van Oasis. Net als in die covers krijgt hij in “Bloody Valentine” muzikale steun van drummer Travis Barker. Niemand slaat harder op de trommel dan de drummer van Blink-182. Hierdoor druipt de energie van dit nummer dat over onmogelijke liefde gaat. ‘I don’t do fake love, but I’ll take some from you tonight’. MGK’s teksten zijn nooit heel ingewikkeld. Toch weet hij steeds woorden te gebruiken die veel luisteraars herkenbaar vinden, maar die geen clichés vormen.

MGK eindigt “Bloody Valentine” met een vierdubbele ‘na-na-na’ en dat toont aan dat dit nummer echte ‘meezingrock’ is. Hijzelf keek vaak op naar Linkin Park en het is duidelijk te zien dat hij dezelfde trend op wilt gaan. Heb je op het einde van de dag nog wat energie over? Spring het eruit op deze topschijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *