O’Sullivan kroont zich met de nodige moeite opnieuw tot wereldkampioen

Geplaatst op

Ronnie O’Sullivan (44) won zondag in Sheffield voor de zesde keer het wereldkampioenschap snooker. Hij won de finale met 18-8 tegen zijn landgenoot Kyren Wilson. De Brit kreeg het even moeilijk, maar trok de overwinning uiteindelijk toch naar zich toe.

O’Sullivan is al een levende legende in het snooker, maar vijf keer wereldkampioen was nog niet genoeg. Hij behaalde al wereldtitels in 2001, 2004, 2008, 2012 en 2013. Met zijn zesde titel komt hij zo op 1 overwinning van recordhouder Stephen Hendry, die er zeven kon verzamelen. “Toen ik een vierde keer wereldkampioen werd, wist ik dat ik mezelf één van de grootste mocht noemen. Alles daarboven en je bevindt je in fantastisch gezelschap”, glunderde O’Sullivan.

Met Kyren Wilson had O’Sullivan geen gemakkelijke tegenstander tegenover zich. Hij is pas 28 jaar, maar barst van het talent. “Kyren is een topspeler en wordt alsmaar beter. Hij zal het WK heus wel eens winnen. Met grote voorsprong is hij de beste speler van zijn generatie.” Lovende woorden van de wereldkampioen voor de jonge Brit. Opvallend ook, want O’Sullivan had enkele dagen geleden geen goed woord te zeggen over de komende snookergeneratie.

Dat de 44-jarige Brit als bijnaam “The Rocket” draagt was niet op elk moment van de finale zichtbaar. O’Sullivan begon nochtans goed en sloot de eerste sessie af met een 6-2 voorsprong. In de tweede sessie verging het hem een stuk minder. Wilson kon terugkeren tot 10-7. Zondag leek het nog even spannend te  worden na opnieuw een winnend spelletje van Wilson, maar daarna ging de motor bij O’Sullivan weer draaien en bracht hij de eindscore, 18-8, op het bord.

Er was ook opnieuw publiek aanwezig. In The Crubicle Theatre in Sheffield werd plaatsgemaakt voor 300 toeschouwers. Daar was Kyren Wilson ook tevreden over: “Snooker geeft me een geweldig leven. In deze arena spelen is een eer en dat we dat in de finale opnieuw voor een publiek konden doen, maakte het nog mooier.”

O’Sullivan neemt met de wereldtitel ook een prijzenpot van een half miljoen pond (553.000 euro) mee naar huis en stijgt naar plekje nummer twee van de wereld, achter uittredend wereldkampioen Judd Trump. Luca Brecel, die zich niet wist te plaatsen voor het eindtoernooi, zakt van plaats 37 naar 38.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *